categorie | CKW

Uitvaart Anders

wo 20-11-2019

Een bijeenkomst waarin we laten zien hoe een ‘andere wijze’ van afscheid nemen, na het overlijden van een dierbare, tot de mogelijkheden behoort.

Deze avond is ingegeven door de huidige expositie in de crypte van de Oosterlanderkerk. Hier wordt ‘De laatste jas’ geëxposeerd, een wade van vilt ontworpen en gemaakt door Anneke Copier, die je draagt op de laatste reis voor een kleurrijk en warm afscheid. Ook staan in de crypte wilgentenen baren en grafmanden opgesteld en urnen gemaakt van wilg en leem. Deze worden ontworpen en gemaakt door Hedy Witsmeer en Sven Hoogerhoud: werk van natuurlijke materialen die zowel geschikt zijn voor natuurbegraafplaatsen als crematoria.

De dood hoort bij het leven, dan is het fijn om het afscheid en de periode eromheen zó te laten zijn, dat het bij je past. Op deze bijeenkomst wordt door Natalie Boscher en Lia Schrier van Charon Uitvaartverzorging informatie gegeven over alternatieve mogelijkheden bij een uitvaart. Anneke Copier, Hedy Witsmeer en Sven Hoogerhoud zullen op deze avond hun werk en de mogelijkheden daarin nader toelichten.

Er is op de avond genoeg ruimte voor het stellen van persoonlijke vragen.

Datum: woensdag 20 november 2019
Aanvang 20.00 uur
Inloop vanaf 19.30 uur, de avond duurt tot ongeveer 21.30 uur
Toegang: gratis, exclusief consumpties