categorie | CKW

Een dag met Bach

za 24-08-2018

Op zaterdag 13 oktober 2018 vindt de tweede jaargang plaats van de zangworkshop 'Een dag met Bach' in de Michaëlskerk te Oosterland.

Dirigent Ellen Verburgt nodigt u opnieuw van harte uit om met haar te werken aan het instuderen van prachtige stukken van Johann Sebastiaan Bach. Op het programma staan de volgende werken: BWV 248 Weihnacht Oratorium deel 1 (gedeelte) en koraal 5, BWV 122 Das neugeboren Kindelein deel 1 (gedeelte), en het zeer bekende BWV 147 Jesus bleibet meine Freude (koraal). Tijdens het instuderen en de afsluitende uitvoering wordt het workshopkoor begeleid door pianist Corinne Moerbeek. De workshop wordt georganiseerd door de stichting Geestelijke Muziek Hippolytuskerk en de stichting Culturele Kring Wieringen.

Onder leiding van Ellen Verburgt beginnen we met stemoefeningen om ons daarna al zingend de mooie muziek van Bach eigen te maken. Deelnemers krijgen daarnaast achtergrondinformatie over de muziek en haar betekenis. We beginnen om tien uur en eindigen om half vier met repeteren. Aansluitend volgt een uitvoering en kunnen geïnteresseerden (gratis) komen luisteren naar het resultaat van ons harde werken.

Iedereen die van een muzikale uitdaging houdt is welkom!

De kosten zijn 40 euro, inclusief bladmuziek, koffie/thee en soep bij de lunch (zelf broodjes meenemen). Het maximale aantal deelnemers is vijftig zangers, om teleurstelling te voorkomen is ons advies om u zo snel als mogelijk in te schrijven. Opgeven kan bij elisakool@ziggo.nl of via onderstaand reserveerformulier tot uiterlijk 1 oktober. De bladmuziek ligt op de dag van de workshop geprint voor u klaar. Op verzoek kunt u na inschrijving de bladmuziek alvast per e-mail ontvangen.

Tot slot is er om 15.00 uur is een gratis toegankelijk optreden van de deelnemers. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.
 

Reserveer uw deelname aan de Bach-workshop door onderstaand formulier volledig in te vullen. (naam, mailadres, telefoonnummer en het aantal personen) U ontvangt een bevestigingsmail waarna uw deelname definitief is.