categorie | CKW

Dr Bebop draait Jazz

za 23-02-2019

Zaterdagavond 23 februari draait Dr. Bebop (jazz-DJ huisarts Erik Groeneweg uit Twisk) jazzmuziek in Oosterland.

Met een rijke vinyl-jazzcollectie kunt u genieten van nummers van o.a. Miles Davis, Eric Dolphy, Hank Mobley, Gigi Gryce, Wanda de Sah, Burton, John Coltrane, Quincy Jones en vele anderen. 

Wie Jazz en Wieringen zegt, denkt aan Max. Al vanaf het prille begin bestaat tussen Oosterland en de Museumboerderij (red. de Jazzboerderij van Max Teeuwisse in Den Oever) een nauwe band. De combinatie van muziek, visserlui, kunstenaars en de toch al ongewone Wieringers blijkt een gouden greep. De belangstelling voor het podium is groot en groeit vanaf midden jaren ’60. TV en radioprogramma’s van o.a. VPRO, IKON en VARA bezoeken de unieke formule waar de wereldtop op Jazzgebied speelt voor een ‘visje en een biertje’

Ook bleek de combinatie tussen de Museumboerderij en visserlieden een goede voedingsbodem voor muziek. Aan de bar werd in een wild idee het Museumkoor geboren, dat tot op de dag van vandaag in de Oosterlander kerk  zingt. 

Zin in Oosterland viert dit jaar haar 50ste verjaardag door terug te blikken en vooruit. Deze avond is de kerk ingericht met een knipoog naar Max om weer even terug te keren in herinnering, te mijmeren of om gewoon lekker samen te genieten van een visje en een drankje. 

Parkeren aan de Keizerspoeldijk, Aanvang 20.30 uur. Entree €2,50