categorie | CKW

Hilco! Retrospectief

za 25-01-2020 t/m zo 23-02-2020

Een grote overzichts-expositie met een selectie van de mooiste werken van Hilco Visser vervaardigd tussen 1968 t/m 2019.

‘Aantasting als consequentie van het leven. Dingen roesten weg, ijs dooit en druipt, de wind laat bomen scheefgroeien. Dat is een gegeven, een realiteit waar we niet omheen kunnen’

Die realiteit weet Visser op unieke wijze neer te zetten. Als maker blijft hij uit beeld, maar hij stuurt de kijker wel. Hij laat de dingen zien die voor de kijker minder gangbaar zijn om de aandacht op te vestigen en legt ze bloot. Een molentje dat vrolijk draait bij een lieflijk briesje doet lief en mild aan, maar belangrijker is het voor Visser om het wezenlijke erachter te tonen en vast te leggen. Rekening houdend met de wetenschap dat het geschilderde object daarna weer verandert en  verder aangetast raakt. 

De kijker ontmoet in de schilderijen geen opgestoken vinger, geen verwijt dat het anders zou kunnen of moeten. Realiteit is realiteit: in ruimte en tijd. De kijker wordt uitgenodigd om dichterbij te komen en die realiteit mee te beleven. Hilco Visser heeft de afgelopen vijftig jaar de ruimte die het dichtst bij hem is, met groot vakmanschap en intensiteit, in de tijd vastgelegd. In het duidelijke besef dat een landschap nét zo door tijd en ruimte worden aangetast als hijzelf. Wie de schilderijen zó bekijkt krijgt daardoor ook de maker in beeld.

De feestelijke opening van ’HILCO’ - in restrospectief zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 25 januari op 15.00 uur in de kerk te Oosterland (Wieringen). Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Na de opening is deze unieke expositie nog te bezoeken t/m zondag 23 februari. Iedere zaterdag en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Bezoek op afspraak is altijd mogelijk. Neem hiervoor contact met ons per mail (zie de contactpagina)