categorie | CKW

Zomerexpositie Ineke van Unen en Ton en Jeroen vd Leeden

zo 01-07-2018 t/m zo 02-09-2018

Zomerexpositie met werk van Ineke van Unen en Ton en Jeroen van der Leeden. Opening op zondagmiddag 1 juli. Aanvang 15.00 uur.
 

Ineke van Unen
Bij verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland valt steeds weer het unieke werk op van Ineke van Unen. Niet alleen in de afzonderlijke werkstukken, maar ook in de harmonische samenhang van vaak meer dan 20 geëxposeerde art-quilts komt haar diepe inzicht in vormgeving  en haar bijzondere gevoel voor kleur en materiaal in de eenvoud van de abstractie het meest zuiver tot uitdrukking. Haar werk sprankelt als het ware van de muur in het opvallend ontwerp, de heldere kleuren en het flonkerend stikwerk.

Van Unen is in de loop der jaren steeds meer geïnspireerd en geraakt door de abstracte kunst. Een stroming waarin de kunstenaar zijn gevoelens niet uit in levensechte afbeeldingen of bestaande patronen, maar waarin hij of zij zijn stemmingen en emoties in een eigen beeldtaal vast legt. Het is verrassend hoe begrijpelijk Ineke haar inspiratie en emoties zichtbaar maakt. In haar werk laat ze goed zien dat het wezen van de beeldende kunst niet het vertellen van een verhaal door middel van figuratie is, maar dat de essentie ligt in het abstract verbeelden van emoties.

Van Unen exposeerde eerder tijdens internationale tentoonstellingen  in o.a. de Vendée in Frankrijk, Biennale Internationale  D’Arts Textiles bij Lyon, in Birmingham, in Val d'Argent, in Karlsruhe, in Praag en Veldhoven.

 

 

Ton van der Leeden
De Bergense handboekbinder Ton van der Leeden (70 jr.) verkreeg zijn training in het oude ambacht van de vermaarde handboekbindster Machteld Meeter. Zij had zelf haar opleiding gevolgd in het wereldberoemde Centro Del Bel Libro in Ascona, Zwitserland. Ton heeft lange jaren reparatieopdrachten vervuld voor meestal lokale klanten maar ging zich geleidelijk ontwikkelen in de richting van het kunstboekbinden en foedralen maken. Zijn werk is ook geleverd aan Canada, Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en Taiwan, en Duitsland en België. Het is uniek dat oom en neef nu voor het eerst samen exposeren in de Michaelskerk te Oosterland.
 

 

Jeronimus van der Leeden
Jeronimus van der Leeden studeerde aan de Academie in Eindhoven, en exposeerde onder andere werk in Museum Kranenburgh, Kasteel Marquette, de Kunst10daagse Bergen, Galerie van Heijningen, Ruine van Brederode in Santpoort-Noord, TAC (Temporary Art Center Eindhoven), ETOS atelier Eindhoven, Stedelijk Museum Amsterdam, RAI Woonbeurs, Kunstuitleen Groningen, Eckhardt & Leeuwenstein, The Frozen Fountain in Amsterdam, en in de Grote Kerk te Schermerhorn.
Hij is in de kunst opgegroeid en geschoold in het beeldhouwen en schilderen door Beeldhouwer Gerard van der Leeden, en Schilderes Charlotte Kruymel. Na de Academie in Eindhoven heeft hij zich verder bekwaamd bij Beeldhouwer Karel Gomes in het beeldhouwen. Vormgeven is voor hem een taal om te kunnen communiceren en emoties over te brengen. Het maken van een goed beeld is meer dan een illustratie van de ‘werkelijkheid’ en emotie overbrengen is een belangrijk aspect daarbij.
Zijn voorkeur gaat uit naar Portret en Dierplastiek, maar ook Abstract werk, waarbij beweging, spanning en het spel van licht en schaduw een belangrijke rol spelen.
Om de schoonheid van het innerlijk te kunnen weergeven gaat hij associatief te werk. Het is een voortdurende zoektocht, waarbij abstracte beelden dezelfde wetten hebben als figuratieve.
 


Deze zomer-expositie is dagelijks te bezichtingen (behalve op maandag) van 13.30 tot 16.30 uur. Voor bezoek buiten openingstijden kunt u contact opnemen met ons kantoor. t 0227 51 16 26.