categorie | OCM

Gemaakt van liefde

zo 03-02-2019

Zondag 3 februari staan de deuren van de Michaëlskerk in Oosterland open voor mensen van ver en dichtbij, die de maandelijkse viering mee willen maken.

Het jaarthema voor 2019 is 'Alle registers open' en de eerste viering in dit jubileumjaar, waar we vieren dat de Michaëlskerk al 50 jaar open huis is voor zinzoekers en cultuurliefhebbers, is gelijk al bijzonder, omdat er voor het eerst in lange tijd weer een kindje gedoopt wordt. Het thema van deze doopviering is 'Gemaakt van liefde'. Het idee voor dit thema is aangereikt door een prachtig prentenboek, waarin het meisje Luna ontdekt hoe zij deel is van de lange keten van mensen vóór haar: ouders, grootouders, overgrootouders en meer. Net als Luna zijn wij allemaal deel van onze familiegeschiedenis, waar liefde als het goed is een grote rol speelt, al spreekt dat lang niet altijd vanzelf.

In het spoor van Luna gaan wij in deze viering op zoek naar wat ons mens maakt en wat wij aan waardevols door te geven hebben aan de mensen die na ons komen. Museumkoor en Kindercantorij o.l.v Marco Mosk zingen voor en met de kerkgangers liederen over geboorte, verwondering, leven en liefde, waaronder het prachtige lied “What a wonderful world” en het nieuwe dooplied “De liefde die jij bent”, begeleid door Dries Post op het orgel en Annet de Groot op contrabas. De viering begint om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur wordt er ingezongen. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten.

In de doopviering op 3 februari a.s zie je in de kerk een boom. Een boom met takken, bladeren en wortels die ons leven verbeeldt en de mensen met wie we verbonden zijn: ouders, grootouders, overgrootouders… In de boom willen we foto’s hangen van vaders en moeders, opa’s en oma’s die je liefde gaven.

Doe je mee? Stuur je foto naar via whatsapp naar 06 20 900 087. Graag uiterlijk 26 januari! Als je wilt, schrijf er dan een paar regels bij over de foto en waarom deze foto veel voor je betekent, maar voel je vrij om ook alleen een foto te sturen. Dankjewel alvast!