categorie | OCM

Vesper

zo 03-03-2019

Op zondagmiddag 3 maart is er in de Michaëlskerk te Oosterland een vesper: een korte middagviering met veel muziek en teksten rondom het thema “Wijsheid in de woestijn”.

Uitgangspunt voor de vesper is een citaat van Henri Nouwen, waarin hij beschrijft wat het je voor waardevols kan geven als je af en toe alleen durft te zijn. De stilte en het alleen zijn opzoeken ligt ons niet altijd en soms zijn we er ook bang voor. “Als ik alleen ben, ga ik piekeren” is een uitspraak die velen van ons bekend zal voorkomen.

En toch… toch vertellen oude en nieuwe verhalen dat er ook mooie inzichten worden geboren en ons toevallen als we het aandurven ons af te zonderen en het uit te houden met de stilte. De vesperwerkgroep zocht naar teksten die deze waardevolle ontdekkingstocht verwoorden en verbeelden en de liederen zijn zorgvuldig uitgekozen om het thema al zingend dichtbij te brengen. Komt u luisteren, meezingen en zoeken naar wijsheid in de woestijn en in het leven van alledag? Zangers van het Museumkoor zingen voor en met de kerkgangers o.l.v. Marco Mosk, op het orgel begeleid door Dries Post en met muzikale intermezzi van Marco Mosk, klarinet.

De vesper begint om 17.00 uur. Vanaf 16.30 uur is de kerk open en wordt u welkom geheten met koffie/thee.