categorie | OCM

Onverklaarbaar bewoond

zo 07-07-2019

50 jaar vieren in Oosterland. Met medewerking van o.a. Museumkoor, Kindercantorij en solisten o.l.v Marco Mosk.

Op zondag 7 juli is er een bijzondere viering in Oosterland t.g.v het heuglijke feit dat er al 50 jaar in deze kerk eigentijdse, eigenwijze en eigenzinnige vieringen zijn. Ooit begonnen Albert van Dorssen, predikant, en Kees Klein, organist, in de zomer van 1969 met iets nieuws op Wieringen: de Toeristenkerk. Vanuit dit initiatief ontstond geleidelijk de Kindercantorij, het Museumkoor en de eigen werkwijze van Oosterland met liturgische werkgroepen van jongeren en volwassenen onder begeleiding van een theoloog en veelal eigen liedteksten. Al 50 jaar lang zijn mensen van ver en dichtbij, van huis uit kerkelijk of niet, welkom in dit 'weeshuis voor dwalende schapen' , waar gezocht wordt naar het geheim van ons bestaan.

De jubileumviering is voorbereid door de mensen die ooit de allereerste werkgroep vormden. In spelvorm blikken zij terug en gaandeweg wordt steeds meer ontrafeld wat mensen in deze kerk vinden en vooral delen en wat het je geeft om hier te komen en mee te doen. 'Onverklaarbaar bewoond' is als titel gekozen voor deze zoektocht naar het ‘geheim’ van Oosterland.

Zoals altijd is zingen een belangrijk onderdeel van de viering en sluiten de liederen naadloos aan op de teksten. Museumkoor en Kindercantorij zingen voor en met de kerkgangers, muzikaal ondersteund door Dries Post op het orgel, Annet de Groot op contrabas en m.m.v Jeroen Zijlstra, trompet.

De viering begint om 10.30 uur. Vooraf wordt er ingezongen.

Na afloop is er koffie/ thee met iets lekkers. Iedereen is van harte welkom!Zondag 7 juli. Aanvang 10.30 uur.