categorie | OCM

Viering 'Sorry mijn naam is Jorry'

zo 07-10-2018

OktoberViering in de Oosterlandkerk. Aanvang 10.30 uur. Inzingen start om 10.15 uur. 

Een raadselachtige titel, want sorry, wie ìs Jorry?
Het antwoord komt op zondag 7 oktober om 10.30 uur in de Michaëlskerk te Oosterland. Dan zal een jongerenwerkgroep u meenemen naar het Middeleeuwse Wironi.
In een vrolijk spel, gebaseerd op het verhaal van Sint Joris en de draak komt Jorry voor de grote uitdaging te staan om de draak te verslaan die heel het koninkrijk Wironi teistert. 

Vele dappere ridders zijn haar al voorgegaan, maar geen van hen is levend teruggekomen. Ridder Jorry is de laatste hoop van de koning. Lukt het haar niet de draak te verslaan, dan zal dit voor de koning en zijn dochter desastreuse gevolgen hebben. Dapper begint Jorry aan haar missie, maar onderweg wordt ze overvallen door grote twijfels. Zal ze het wel kunnen of bevindt ze zich in een situatie waaraan ze echt niks kan veranderen? Het wordt een spannende strijd tussen Jorry en de draak, twijfel en kracht, veranderen en aanvaarden…

Een viering die begint met het bijbelverhaal over de strijd tussen Michaël en de duivel, vervolgens terecht komt bij het verhaal van Joris en de draak om uiteindelijk te eindigen bij het verhaal van jou en mij. Een zoektocht naar de strijd tussen goed en kwaad, donker en licht vroeger en nu en onze eigen keuzes. Komt u mee luisteren, zingen en vieren?