categorie | OCM

Floraviering

zo 25-08-2019

Zondag 25 augustus om 10.30 uur: De feestelijke Floraviering -voor jong en oud- in Oosterland.

Wat doe jij als je een opdracht krijgt, maar die eigenlijk niet aandurft?

Tussen al het feestgedruis tijdens de Flora- en Visserijdagen is er traditiegetrouw ook een moment om te bezinnen en even op adem te komen. Alhoewel? De Floraviering in de Michaëlskerk in Oosterland belooft een vrolijke ochtend voor jong en oud te worden.

Zondag 25 augustus om 10.30 uur staat tijdens de oecumenische viering de vraag centraal: Wat doe jij als je een opdracht krijgt, maar die eigenlijk niet aandurft? De werkgroep, die bestaat uit jongeren en volwassenen, kreeg daarvoor inspiratie uit het verhaal van Jona en de vis, waarin een soortgelijk thema behandeld wordt. Waarom zou Jona als doodgewone Jood in Israël gaan prediken tegen mensen die hij niet eens kende? Hij besloot allereerst te vluchten – maar kwam uiteindelijk op andere gedachten.

Wegduiken?
De werkgroep wist het verhaal van toen om te toveren tot een hedendaags verhaal dat niet alleen wordt verteld, maar ook in liturgisch theater wordt uitgebeeld. Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je op een sportvisboot als jonge knecht helpt, terwijl grote volwassen mannen er een bende van maken? Stap je naar voren om ze de les te lezen, of duik je weg in de kajuit?

Speciaal voor de feestelijke afsluiting van de ochtend, wordt vrolijke muziek beloofd, niet alleen uitgevoerd door zangers van het Michaëlskoor onder leiding van dirigent Marco Mosk, maar ook door accordeoniste Kathy van Prooijen-Keijzer. Het Teschemacherorgel wordt bespeeld door Jan Dekker, de contrabassist is Annet de Jong. Na de viering wordt eenieder uitgenodigd om na te praten, uiteraard onder het genot van een drankje.