• Fotobiënnale
    Wieringen
  • Zijlstra en Band
    in Oosterland!
  • Geistliche Lieder
    koopman en mertens

Welkom in Oosterland

Oosterland is een gehucht tussen Den Oever en Hippolytushoef op het voormalige eiland Wieringen. Als je op de N99 rijdt richting Den Helder of v.v. richting Afsluitdijk, zie je in de verte de kerk van Oosterland. Ooit baken voor mensen op zee, nu open huis voor wie zoekt naar zin, plezier, inspiratie, op adem komen met kunst en cultuur. Je kunt er stil zijn, schaterlachen, ontroerd raken. Je bent er welkom!

In Oosterland werken drie stichtingen samen om de bijzondere plek die Oosterland is,
met eenieder die dat wil open en levendig te houden.

icon-ckw-100-100
CKW

Stichting Culturele Kring Wieringen is actief op het gebied van kunst, cultuur, educatie en muziek en verzorgt het dagelijks beheer van de Oosterlander kerk.

icon-ocm-100-100
OCM

Stichting Oecumenisch Centrum Michaëlskerk organiseert oecumenische vieringen en ondersteunt de verschillende liturgische werkgroepen bij het experimenteel ‘kerk-zijn’.

icon-bok-100-100
BOK

Stichting Behoud Oosterlander Kerk is sinds 2017 eigenaar geworden en zorgt voor onderhoud en instandhouding van deze twaalfde eeuwse kerk.Binnenkort in Oosterland Agenda-overzicht


Activiteiten in OosterlandVier je feest in Oosterland

De Oosterlanderkerk is een prachtige historische
romaanse vestingkerk en een van de oudste van Holland!

Al eeuwen thuis voor generaties om te vieren en gedenken. Na een ingrijpende restauratie van 1990-1995 is het gebouw weer hersteld in oude luister en ook beschikbaar als comfortabele trouw-, vergader en evenementenlocatie.


Lees verder

Trouwen

Oosterland is dé plek om te trouwen. We zorgen ervoor dat jullie je huwelijk bij ons in stijl kunnen vieren, met de aankleding die jullie wensen. Van de vlag in top tot de bij jullie ceremonie passende inrichting. Samen zorgen wij ervoor dat jullie een gedenkwaardige en zorgeloze huwelijksdag hebben.

Vergaderen

Even geen afleiding, dikke muren optrekken en de ramen hoog, alleen voor het hoogst nodige licht en nog even wachten tot de schemer om de zon in de Waddenzee te zien onder te gaan. Jullie zijn van harte welkom om te vergaderen in Oosterland. Elke opstelling en audiovisuele ondersteuning is mogelijk en natuurlijk verzorgen wij al jullie wensen.

Zin in Oosterland