categorie | cultuur

exposities

Mat-witte of grijze muren zijn in elke galerie beschikbaar. In Oosterland hangt werk tegen muren van natuurlijk tufsteen onder klein romaanse ramen of staat tentoon in een intieme crypte van zwerfkeizen en onder booggewelf. 

Oosterland wil meer zijn dan een geijkte galerie, staat open voor experimenteel werk en biedt voldoende ruimte om combinaties van meerdere kunstenaars te huisvesten in conbinaties van beeldhouwwerk, poezie, schilderijen, textiel, video-art, keramiek enz. 

Onder onze exposanten zaten al vele gerenommeerde namen als Theo Mulder, Wim Vaarzon-Morel, Gea Karhof, Marc Dorleijn, Theo Mulder, Hans Blank, Anne Höfte, Marc Ruygrok, maar ook regionale beeldhouwers en kunstenaars en werden gethematiseerde series uitgebracht in boekwerken als Verbeeld Geheim en Oerlangd. 

Met inmiddels ruim veertig jaar ervaring is de Oosterlanderkerk bij uitstek plek om elk werk tot zijn recht te laten komen. ’s Weekends is de expositie beide dagen open en in de zomermaanden van juli t/m augustus zelfs bijna elke dag. Vrijwilligers bemannen de expositie vlekkeloos.