categorie | cultuur

exposities

Mat-witte of grijze muren zijn in elke galerie beschikbaar. In Oosterland hangt werk tegen muren van natuurlijk tufsteen onder klein romaanse ramen of staat tentoon in een intieme crypte van zwerfkeizen en onder booggewelf. 

Oosterland wil meer zijn dan een geijkte galerie, staat open voor experimenteel werk en biedt voldoende ruimte om combinaties van meerdere kunstenaars te huisvesten in conbinaties van beeldhouwwerk, poezie, schilderijen, textiel, video-art, keramiek enz. 


Onder onze exposanten zaten al vele gerenommeerde namen als Theo Mulder, Jan Wolkers, Jopie Huisman, Wim Vaarzon-Morel, Gea Karhof, Leentje Linders, Hans Blank, Charlotte Köhler en Marc Ruygrok. Maar ook onnoembaar veel regionaal bekende beeldend kunstenaars toonden door de jaren heen hun werk in Oosterland.

Met inmiddels ruim vijftig jaar ervaring is de Oosterlanderkerk bij uitstek de plek om elk werk tot zijn recht te laten komen. ’s Weekends is de expositie beide dagen open en in de zomermaanden van juli t/m augustus dagelijks. Vrijwilligers bemannen de expositie vlekkeloos.


Exposeren in Oosterland 
Professioneel beeldend kunstenaars, die willen exposeren in Oosterland nodigen we uit hun documentatie per e-mail toezenden aan expositiecommissie van de Culturele Kring Wieringen. De expositiecommissie beslist naar aanleiding van de documentatie of om verder kennis met uw werk te maken, meestal door middel van expositie- of atelierbezoek.

Hierna neemt de commissie het besluit u wel of niet uit te nodigen voor een expositie. Het besluit zal u per e-mail of schriftelijk worden meegedeeld. De expositiecommissie werkt ruim één jaar vooruit. Het lopende jaar ligt dus vast. In de maanden maart en april wordt het jaarprogramma voor het volgend jaar definitief vastgesteld. Tussen uw aanvraag en een besluit kan enige tijd verlopen.