categorie | ckw

Montis Goudsmit en Directie - in Concert

Vr 23-09-2022


Vrijdagavond 23 september 2022 in Oosterland: Montis Goudsmit en Directie! 
Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen en zorgde voor deze nieuwe formatie. Samen een absolute killer combi zo bleek, dus tijd om het podium te bestijgen.

 

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie dé Soul Jazz sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuutalbum 'Taste of Culture' in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door en breed publiek in de harten gesloten. 

Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Paradiso spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept. Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden. Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band. 
Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit in de Soul Jazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij steeds de juiste balans tussen improvisatie en subtiele verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack mcDuff, helden van de Hammond. 

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij spelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of zoals de Britse krant 'The Guardian' ooit over hem schreef: 'Goudsmit is the kind of guitarplayer that makes you wonder where the fire escape is'. 

Zowel Montis, Goudsmit als Directie zijn geen onbekenden. Frank Montis toert met zijn eigen band DelMontis door het land, maar speelde ook bij de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit bestormde jarenlang energiek en inventief de podia met New Cool Collective en de Ploctones. Drummer Cyril Directie gaf heel Nederland drumles in DWDD, maar is vooral bekend van zijn spel bij de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch, Postmen en vele anderen!

Wanneer: Vrijdag 23 september 2022
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: 17,50