categorie | ckw

Oosterlandcollege

wo 18-05-2022


Woensdagavond 18 mei 2022: Oosterlandcollege. Inspirerende en vooral leerzame avonden waar college wordt gegeven door experts over uiteenlopende onderwerken als, beeldende kunst, muziek, theater, spiritualiteit, wetenschap en technologie. Het thema dit college is: De vrouw op het doek, in steen of op de foto


De vrouw is in de kunst op allerlei verschillende manieren op het schildersdoek, in steen of op de foto gezet. Nu eens verschijnt zij als vruchtbaarheidsgodin bij de Grieken, dan weer als Madonna in de Middeleeuwen of als een mooie Venus in de Renaissance. Maar zij kan ook een schandaal veroorzaken: Manet schilderde de vrouw naakt in het bijzijn van twee heren in eigentijdse kleding tijdens een picknick in het bos.  Zijn ‘Déjeuner sur L’herbe’ werd geweigerd op de Salon, een belangrijke expositie in Parijs. 
Bij Picasso nemen de dames allerlei gedaantes aan: van hoekig tot rond. En fotograaf Hendrik Kerstens plaatst mooie hoofddeksels van wc rollen en bubbelplastic op zijn dochter in sterk licht donker contrast. De 17e eeuwse uitstraling is compleet.

Oosterlandcollege: De vrouw op het doek, in steen of op de foto
Woensdag 18 mei 
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open vanaf 19.30 uur
Entree: 10,00 inclusief koffie/thee