categorie | ckw

Oosterlandcollege: Dansen als een edelman

wo 21-06-2023


OosterlandCollege: 'Dansen als een edelman' door Ronald Bos op woensdag 21 juni om 20.00 uur in Oosterland.


Tijdens dit college leer je de onderliggende boodschappen van beeldtaal te herkennen. Met één simpele tekening kan Ronald Bos veel verschillende verhalen vertellen, waar iedereen zich in herkent. Niet alleen omdat het universeel is, maar omdat Bos het je kan uitleggen op een manier die je nooit meer vergeet. Storytelling maximum level.

Vooral in het laatste deel, waarbij in groepsverband grote symboolkaarten gebruik worden, komen interessante weetjes naar boven. Met deze informatie bekijk je een logo of (merk)beeld ineens op een heel andere manier en gaat een doodgewoon symbool een compleet nieuwe betekenis krijgen. Je zult bovendien ontdekken dat de beelden waarmee je bekend bent, teruggaan naar precies dezelfde bron van iemand met andere (denk)beelden. Bovenal ontdek je wat deze symbolen over je eigen lichaam en geest vertellen.

Dansen als een edelman leert je de onderliggende boodschappen van beeldtaal herkennen. Wat kun je leren van de zeven vrije kunsten, de zeven wereld­wonderen van de antieke wereld en de zeven chakra’s? Antwoorden zitten verstopt in onder andere zonnebloempitten, Zwarte Piet, Halloween en de ark van Noach. Door duizend-en-één onderwerpen in verband te brengen met bekende hedendaagse logo’s, maakt hij betekenissen zichtbaar die anders hidden in plain sight blijven.

Een aanwinst voor iedereen die door de bomen het bos wel eens wil zien, of voor de onvoorbereide lezer die zich wil laten verrassen door zaken waar hij of zij het bestaan niet van af wist.

Ronald Bos (1972) is altijd geïnteresseerd geweest in oude beschavingen, vreemde talen en occulte kennis. Denk hierbij aan onderwerpen als astronomie, astrologie, filosofie, taalfilosofie, natuurkunde, geometrie, theologie, fysiologie, archeologie, mythologie, numerologie, etymologie, kabbala, biologie, alchemie, semiotiek (tekenleer), enzovoort. Tijdens zijn opleiding tot grafisch vormgever verdiepte hij zich in logo design, waardoor hij met zijn kennis verbanden ging zien die voor anderen verborgen blijven. Zijn doel is zoveel mogelijk mensen laten inzien dat er achter ogenschijnlijk bekende symbolen en (denk)beelden tijdloze wetenschap schuilgaat. Oosterlandcollege: 'Dansen als een edelman'
Ontdek de verborgen boodschap van symbolen en andere (beeld)taal
door Ronald Bos

Woensdag 21 juni 2023, Aanvang: 20.00 uur
Michaëlskerk in Oosterland

Tickets à € 10,- aan de deur of in de voorverkoop via het bestelformulier op deze pagina (link onderaan de pagina) of bij de Wieringer Boekhandel.
Op deze avond betaal je voor het boek ‘Dansen als een edelman’ € 40,- i.p.v. € 49,95!

 Tickets bestellen