categorie | ckw

Springtij - 50 jaar kunst en cultuur op Wieringen

za 11-05-2025 t/m zo 09-06-2024


Vijftig jaar Culturele Kring Wieringen is vijftig jaar kunst en cultuur op Wieringen. Dit vieren we groots met een unieke overzichtstentoonstelling. Een geselecteerde groep beeldend kunstenaars toont werk waarin hun band met Oosterland en Wieringen tastbaar is gemaakt. Naast een prachtig overzicht in de kerk zijn de werken en interviews met de deelnemende kunstenaars vastgelegd in een tentoonstellingscatalogus. 


Springtij toont werken van Hilco Visser, Theo Mulder, Mieke Holt, Laurien Mulder, Bea van Twillert, Gea Karhof, Renee Toonen, Janny Bruinsma, Jan Blank, Ingrid Davids, Hans Kleinsman, Edith Madou, Piet Lont, Madeleine Leddy, Miep van Riessen, Hans Blank, Marijke van Wijk, Geertje Tjalma, Wim Vaarzon Morel en Kenneth Stamp.

De feestelijk opening van Springtij zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei 2024 vanaf 15.00 uur in de Oosterlanderkerk. Tijdens de opening zal ook de expositiecatalogus  worden gepresenteerd. Een luxe naslagwerk welke in beperkte (eenmalige) oplage is uitgegeven. Een collectors-item dus. Vanaf zaterdag 11 mei te koop in Oosterland én in onze webshop op site van ZininOosterland.