categorie | ckw

Presentatie reisgids Wieringen

za 16-03-2024

Zaterdagmiddag 16 maart 2024. Feestelijke presentatie reisgids Wieringen door Lenneke Overmaat. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door dr. R.N. Leever, wethouder van de gemeente Hollands Kroon.


Op 16 maart verschijnt de reisgids Wieringen van Uitgeverij Odyssee. Deze gids neemt je mee naar de dorpen en buurtschappen op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen. Het eiland verrast met zijn lichtglooiende landschap en ligt ingeklemd tussen het wad en de strakke polders van de Wieringer-meer. De kronkelende (wier)dijken en de tuinwallen versterken het historische karakter van het gebied.

De auteur Lenneke Overmaat neemt de (toekomstige) bezoeker mee in een ‘rondje Wieringen’ en onderweg ontmoet zij vriendelijke Wieringers die vertellen over hún eiland. De pachter van de Vismarkt in Den Oever over de vele soorten vis, vers gevangen door de vissers met hun kleurrijke kotters. De boswachter van het nabijgelegen Robbenoord- en Dijkgatbos (in de Wieringermeer) die de sporen van reeën en vleermuizen laat zien. Een jonge boer in de polder Waard Nieuwland die zijn koeienstal volledig heeft geautomatiseerd en in zijn melkfabriek eigen melk produceert. De surfschoolhouder aan het Amstelmeer die zijn passie voor het surfen, windfoilen en suppen deelt. Een trotse vrijwilliger die samen met een groep betrokken Wieringers, eigenhandig de idyllisch gelegen Heidense Kapel op Stroe heeft gebouwd. De eigenaar van de Wieringer Boekhandel met de gastvrije leestafel en een breed assortiment aan boeken in Hippolytushoef.

En ook schrijft zij over vele andere plekken op dit prachtige ‘eiland’; een bestemming die een bezoek van meerdere dagen meer dan waard is. In een van de sfeervolle b&b’s, campings, chalets en vakantiehuizen is een overnachting, in deze rustige streek met vriendelijke mensen, een ongekende ervaring. 

De auteur Lenneke Overmaat heeft Wieringen leren kennen door haar vele fietstochten en wandelingen die zij maakt vanuit de Marina in Den Oever waar zij, samen met haar partner, de boot heeft liggen. 

Wanneer: zaterdag 16 maart 2024
Waar: Oosterlanderkerk (N-H)
Inloop vanaf: 15.00 uur
Presentatie: 15.30 uur
Lenneke Overmaat, Wieringen, 88 pag., € 18,50.
Verkrijgbaar in de boekhandel

Odyssee Reisgidsen (sinds 1988) is een onafhankelijke uitgever van reisgidsen in Nederland en Vlaanderen. Naast stads- en regionale reisgidsen, geeft Odyssee Reisgidsen ook fiets- en wandelgidsen uit.