categorie | ocm

'If I can Dream' Elvis-viering

zo 14-07-2024


Op zondagavond 14 juli 2024 zal er weer een oecumenische viering zijn in de Oosterlanderkerk in Oosterland, die dit keer in het teken staat van Elvis en zijn levenslange zoektocht naar God.


In januari 2025  is het 90 jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Zijn carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar 54 jaar geleden, in 1968, maakt hij een come back. In 1977 overleed hij op 42-jarige leeftijd, verslaafd aan pillen, ongelukkig en depressief. Kunnen wij ons vandaag nog met hem verbonden voelen?

Dominee Fred Omvlee, in het dagelijks leven geestelijk verzorger,  is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten. 'Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Hij groeide op in een gelovig gezin en bleef zijn leven lang zoeken naar Gods bedoeling met hem.Een citaat van Fred Omvlee: Eigenlijk wilde Elvis gospelzanger worden, maar zijn bijzondere stem paste niet in de gospelbands waar hij solliciteerde. Hij was een gelovige jongen, maar was ook op zoek naar de zin van het leven, naar God. In de Elvis-viering horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits. We horen en zingen samen veel Elvis-gospels en Fred Omvlee vertelt wat het levensverhaal van Elvis, vol toppen en dalen, en zijn muziek ons vandaag voor waardevols meegeeft.

Al met al belooft dit een bijzondere viering te worden voor zowel Elvisfans als zeker ook voor mensen voor wie deze “King” grotendeels onbekend is. Muzikale ondersteuning is er van de band The Rising Clouds, jonge conservatorium-muzikanten met een passie voor de sixties. Na afloop van deze avondviering bent u van harte welkom om nog even te blijven om na te praten bij een drankje. Parkeren graag bij de Keizerspoeldijk, Den Oever, vlakbij de Oosterlanderkerk.

'If I can Dream' Elvis-viering
Zondag 17 juli 2024
Aanvang 19.00 uur